فایل صوتی این متن
اگر یک جستجوی کوتاه در اینترنت داشته باشید، تعداد زیادی لیست از بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی در دسترس شما قرار خواهد گرفت و احتمالا شما را برای انتخاب سردرگم خواهند کرد.اما چگونه باید بتوانید بین آنها، پرکاربردترین نرم افزار حسابداری را انتخاب کنید و نرم افزار حسابداری شما چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
در ادامه به چند نکته اشاره میشود که میتوانید با استفاده از آنها بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی را برای خودتان انتخاب کنید.
امروزه با گسترش شرکت ها و سازمان ها،افزایش حجم معاملات و پیشرفت هرچه بیشتر روند تجارت ها و کسب و کارها، دیگر حساب و کتاب و نوشتن معاملات به صورت دستی به دلیل زمان زیادی که میبرد و بصورت آسان برای جستجوی اطلاعات نمیتوان از آن استفاده کرد، مناسب نمیباشد.
در نتیجه با پیشرفت تکنولوژی و راه حل های نوین ایجاد شده برای کسب و کار ، دیگر نیازی به نوشتن در دفترحساب و بایگانی آنها نمی باشد. ما در روش نوین حسابداری از کامپیوترها به عنوان دستیارانی که در راستای کمک کردن به بشر در اکثریت نیازها و علی الخصوص حسابداری مفید می باشند، استفاده می کنیم.
نرم افزار های حسابداری بر روی کامپیوترهای شرکت ها و سازمان ها نصب میشوند و این قابلیت را به مجموعه میدهند تا تمامی اعداد و ارقام معاملات و مبادلات ، مقادیر ورودی به سیستم و حساب و کتاب و هزینه های شرکت و هر نوع حسابی که مرتبط با این سیستم هست را در خود جای دهند و اطلاعات حساب ها را بایگانی کنند. مقادیر سود و زیان را محاسبه کرد و هزینه های شرکت را به طور هفتگی ، ماهیانه ، سالیانه حساب کند و آماری از گردش مالی شرکت ارائه کند.
انواع نرم افزار حسابداری
نرم افزارهای حسابداری در دسته بندی های متفاوتی جای میگیرند و انواع مختلفی دارند. نرم افزارهای حسابداری به دو دسته ی آنلاین و آفلاین نقسیم میشوند. نرم افزارهای حسابداری آنلاین به صورت وب سایت و اپلیکیشن های قابل نصب بر روی گوشی های همراه هوشمند هستند.
این نرم افزارها در تمام مرورگرها قابلیت اجرا دارند و در هر زمان و مکانی امکان استفاده از آن ها فراهم است زیرا بر روی سرورهایی قرار گرفته اند که در هر زمان دسترسی به اینترنت وجود داشته باشد، این نرم افزارها قابلیت اجرا دارند و عملکردشان به درستی صورت میگیرد.
بر روی گوشی های هوشمند همراه نیز در دو نسخه ی اندروید و ios اجرا میشوند. قابلیت دیگر نرم افزارهایی که به صورت آنلاین هستند به این گونه است که میشود اطلاعات و فیچرهای جدیدی بر رویان نصب کرد و قابلیت آپدیت شدن را دارند در حالی که در نسخه های آفلاین این نرم افزارهای حسابداری، همچین قابلیت و آپشنی وجود ندارد.
در نسخه های آفلاین، نرم افزار وابسته به کامپیوتر میباشد. به این صورت که در ابتدا این نرم افزارها بر روی کامپیوتر نصب میشوند و دسترسی به تمام حساب ها تنها زمانی ممکن است که فرد در شرکت یا سازمان باشد و درتایم های اداری از این نرم افزار استفاده کند. در غیر این صورت جای دیگری برای پردازش اطلاعات و بررسی داده های ورودی و دیدن روند معاملات وجود ندارد. در واقع نرم افزار حسابداری آفلاین دسترسی خیلی محدودتری نسبت به نسخه ی آنلاین نرم افزار را دارا است.
نیازسنجی
آیا نیاز به پلتفرمی دارید که با استفاده از آن بتوانید فهرست داراییها یا رسیدها و مالیات فروش را پیگیری کنید؟ آیا نرم افزار شما به غیر از تنظیم اسناد حسابداری باید در ترازنامه هم به شما کمک کند؟ آیا حسابداری کالای امانی یا حسابداری انبار برای شما کاربرد دارد؟
فهرستی از نیازهای حسابداری خود را تهیه و آنها را بر اساس اولویت از کماهمیتترین به مهمترین مرتب کنید. پیش از این که به دنبال نرمافزارها بگردید، اول در مورد چند هدف و نیازی که میخواهید نرمافزار انتخابی شما حتماً آنها را داشته باشد، به نتیجه برسید. اینجا باید کمی انعطافپذیر باشید، گرچه طبیعی است که در میان انبوه نرمافزارها و محصولاتی که تعداد زیادی از نیازها را برطرف میکنند و البته باز هم به نیازهای شما ربطی ندارند، دچار سردرگمی شوید.
تعیین بودجه
باز هم تاکید میکنیم که پیش از این که خودتان را غرق در جستوجوی نرمافزارها کنید، اول ببینید برای خرید یک نرمافزار حسابداری شرکتی چقدر استطاعت مالی دارید. وقتی بدانید میزان بودجهای که میتوانید صرف این کار کنید چه مقدار است، دیگر وقتتان را صرف ارزیابی نرمافزاری که متناسب با میزان هزینهی شما نیست، نمیکنید.
به هر حال، بودجه کمی تلورانس و کم و زیاد دارد، ولی این را به صورت قانون برای خودتان در نظر بگیرید و همیشه به یاد داشته باشید که اگر هزینهی راه حل مورد نظر شما، بیش از 25 درصد از هزینهی مورد نظر برایتان تمام میشود، آن راه حل را فراموش کنید.
برای این کار می توانید از بخش پشتیبانی نرم افزار کمک بگیرید.
هویت شناسی کسب کار
شاید بتوان در این موارد خیلی رویاپردازی کرد، اما اگر متوجه شدید دست روی نرمافزاری گذاشتهاید که خدمات حسابداری آن در حد کلان است اما شما یک کسب و کار کوچک دارید. حواستان را جمع کنید و به دنبال نیازهای خودتان بروید؛ در غیر این صورت، باید هزینهای خیلی فراتر از چیزی که نیاز داشتید، بپردازید.
وقتی پای انتخاب نرمافزار حسابداری به میان میآید، گزینههای مختلفی وجود دارد، مثلاً نرمافزارهایی هستند که برای کسب و کارهای کوچک تا متوسط طراحی شدهاند.
به طور مثال اگر شما دارای یک تعمیرگاه هستید، شما می توانید به جای استفاده از نرم افزارهای جامع از یک نرم افزار حسابداری تعمیرگاهی استفاده کنید.
بر حسب کسب و کارتان، شاید بخواهید نرمافزار تخصصی را بررسی کنید که برای کمک به کسب و کار شما طراحی شده است. برای مثال، نرمافزارهایی وجود دارند که برای کسب و کار در بخش تولید ، یا برای خردهفروشی و رستورانها، و همچنین برای بسیاری دیگر از موسسات تجاری سفارشی شدهاند.
اینکه تحقیق کنید خیلی مهم است، چون اپلیکیشنی که استفاده میکنید به طور مستقیم بر نحوهی مدیریت عایدی و درآمد شما تاثیر میگذارد. حتی اگر نرمافزار حسابداری شرکتی بتواند کار ثبت حسابها را آسانتر کند، باز هم تحقیق در خصوص این نرمافزار خیلی مهم است چون هنوز هم نیاز دارید مقداری دانش مالی داشته باشید. شاید یک اپلیکیشن خیلی پیچیده باشد، اما هنوز هم فقط یک ابزار است و افرادی که دارند از نرمافزار استفاده میکنند باید بدانند چه کاری میشود با آن انجام داد.
اصلاً سردرگم نشوید. به فهرست اولویتهای خودتان نگاهی دوباره بیندازید و فقط به دنبال نرمافزاری باشید که اکثر نیازهای شما را برآورده میکند.
با قسمت فنی در تماس باشید
هنگام انتخاب نرمافزاری که قرار است پروسهی مالی را طی کند، خیلی مهم است که سوالات مشخص و درستی بپرسید. تعدادی از این سوالات عبارتند از:
✅ امنیت API شما با این نرمافزار چطور است؟
✅ چطور میتوانید از دادههای سیستم خود بکآپ و نسخهی پشتیبان تهیه کنید؟
✅ باید انتظار چه هزینههای دیگری را داشته باشم؟
✅ سیستم خدمات امور مشتری چطور است؟ ساعت کاری آنها چیست و اگر مشکلی یا سوالی پیش آمد و خواستم از آنها کمک بگیرم، چقدر باید منتظر بمانم؟
✅ آیا میتوانید کسی را معرفی کنید که کسب و کارش مشابه من بوده و قبلاً با او کار کرده باشید؟ چه مشکلاتی با نرمافزار شما داشتهاست؟
انتخاب نرم افزارهای انطباق پذیر
هیچ کس دلش نمیخواهد مدام در حال خرید نرمافزارهای مختلف باشد. البته، اگر چیزی که پیدا کردهاید، به درد شرکت شما نخورد، باید به سرعت و تا جایی که ممکن است خیلی سریع یک چیز دیگر پیدا کنید. اما قطعاً این را هم نمیخواهید که ظرف شش ماه نرمافزار را تغییر دهید به این علت که نیازهای کسب و کار و سازمان شما را تامین نکرده است.
در مورد سرعت رشد و گسترش کسب و کارتان هم واقعگرا باشید و به کارشناس فروش نرمافزار بگویید که این محصول چطور میتواند با تغییر مقیاس کسب و کار و نیاز مشتری، سازگار شود.
توجه به مهارت های حسابدار
شرط یافتن یک نرمافزار متناسب با نیازهای شما این است که ببینید کسب و کار شما چطور است و در مورد موجودی انواع مختلف نرمافزارها در بازار دقت به خرج دهید. اگر با کسب و کارتان چیزی حدود چندین میلیارد ریال در سال عایدی دارید، نرمافزار حسابداری مورد نیازتان با آن چه که یک کسب و کار با درآمد سالانه کمتر از 100 میلیون تومان نیاز دارد، فرق میکند.
در صورتی که حسابدار شما قبلاً با این نرم افزار کار نکرده است، شرکت تولید کننده نرم افزار باید منابع آموزشی کامل شامل نیروی آموزش، فیلم، وبسایت و … برای پشتیبانی آموزشی از حسابدار شما داشته باشد.
به دنبال اپلیکیشنهای ابری باشید
از آنجا که رایانش ابری در کسب و کار مدرن تاثیر چشمگیری گذاشته، خیلی مهم است که حواسمان از اپلیکیشنهای حسابداری آنلاین در دسترس پرت نشود و آنها را فراموش نکنیم.
نرم افزارهای حسابداری ابری مزایای زیادی دارند. با استفاده از اینترنت قوی میتوان از هر جایی به آنها دسترسی داشت و نیاز نیست برای اجرای آنها لایسنس و مجوز و سرور خریداری کنید. نصب آپگریدها و متعلقات روی سرور انجام شده و نیاز نیست که شما و بخش IT نگران آپدیتکردن نرمافزار باشید.
نرم افزار حسابداری ابری چیست؟
چرا امروزه حسابداری ابری به حسابداری سنتی ترجیح داده می شود؟
مزایای حسابداری ابری
همچنین میتوان با استفاده از تبلت، لپتاپ و گوشیهای هوشمند به این اپلیکیشنهای ابری دسترسی داشت. به علاوه، اسناد و بایگانی شما در مرکز دادهها و دور از موقعیت فیزیکی کسب و کار شما به طور امن نگهداری میشود؛ این باعث میشود که هنگام بروز رویدادهای خرابکارانه یا حادثهی محلی، دادهها، اسناد و سوابق شما کاملاً ایمن و دور از خطر باشند.
نکته دیگر در مورد اپلیکیشنهای ابری
بعضی از نرمافزارهای مدیریت کسب و کار مبتنی بر سیستم ابری با نرمافزار حسابداری ادغام شدهاند. پس اگر ویژگی قابلیت دسترسی به اطلاعات و اسناد مالی از هر جایی توسط اینترنت (به جای دسترسی به اسناد فقط در اداره) برای شما جذاب است، نگاهی به اپلیکیشنهای ابری کسب و کار بیندازید که با نرمافزار حسابداری مورد نظر شما ادغام شدهاند.
نرم افزار حسابداری asp
نرم افزار حسابداری asp تحت وب است یعنی کاربران میتوانند از طریق وب به دادههای حسابداری خود دسترسی داشته باشند و وارد پنل کاربری شوند. این امکان باعث میشود که شما محدود به سیستم نباشید و از هر جایی به نرم افزار خود دسترسی داشته باشید. نسخههای وب نرم افزار حسابداری علاوه بر ویژگیهای نسخههای عمومی، امکانات بیشتری را در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند.
نرم افزار حسابداری به شما اجازه میدهند در هر مکان و هر زمانی به دادههای حسابرسیتان دسترسی داشته باشید. با این نرم افزار شما میتوانید در مدت زمان کوتاهی ترازنامه تنظیم کنید و گزارشهای مالی مربوط به تاریخی خاص را در زمانی کوتاه دریافت کنید.
ویژگیهای تکمیلی (افزونهها)
این ویژگیها باعث افزایش کارکرد یک اپلیکیشن حسابداری تجاری میشوند. برای مثال، با وجود این ویژگیها ممکن است اجازهی دسترسی شما از راه دور فراهم باشد، پرداخت آنلاین را ساپورت کند، و نرمافزار حسابداری را با تجارت الکترونیکی شما ادغام کند. همچنین ویژگیهایی وجود دارد که به کمک آنها نرمافزار حسابداری میتواند با نرمافزار مالیاتی هم سازگار شود.
چرا نرم افزارهای پایا
پایا مجموعه ای پویا و فعال در زمینه تولید و توسعه نرم افزارهای مالی و حسابداری است که هر آنچه شما می خواهید را دارد. از نرم افزار مالی تعمیرگاهی و پیمانکاری و رستوران داری تا نرم افزارهای شرکتی، اتوماسیون اداری و حتی نرم افزار مخصوص تولید کنندگان بتن. آموزش و پشتیبانی پایا هیچگاه شما را در مسیر دستیابی به سیستم مالی منظم تنها نمی گذارد. نرم افزار ابری پیوند از مجموعه نرم افزارهای پایا با آخرین دانش IT روز دنیا تولید شده است و در نهایت پایا، بهترین انتخاب شما برای دستیابی به یک سیستم منعطف و جامع مالی است.
نرم افزار های حسابداری بر روی کامپیوترهای شرکت ها و سازمان ها نصب میشوند و این قابلیت را به مجموعه میدهند تا تمامی اعداد و ارقام معاملات و مبادلات ، مقادیر ورودی به سیستم و حساب و کتاب و هزینه های شرکت و هر نوع حسابی که مرتبط با این سیستم هست را در خود جای دهند و اطلاعات حساب ها را بایگانی کنند…
انواع نرم افزار حسابداری چیست؟
نرم افزارهای حسابداری در دسته بندی های متفاوتی جای میگیرند و انواع مختلفی دارند. نرم افزارهای حسابداری به دو دسته ی آنلاین و آفلاین نقسیم میشوند. نرم افزارهای حسابداری آنلاین به صورت وب سایت و اپلیکیشن های قابل نصب بر روی گوشی های همراه هوشمند هستند…
نیازسنجی چه تاثیری بر انتخاب نرم افزار حسابداری میگذارد؟
فهرستی از نیازهای حسابداری خود را تهیه و آنها را بر اساس اولویت از کماهمیتترین به مهمترین مرتب کنید. پیش از این که به دنبال نرمافزارها بگردید، اول در مورد چند هدف و نیازی که میخواهید نرمافزار انتخابی شما حتماً آنها را داشته باشد، به نتیجه برسید.
توجه به مهارت های حسابدار چه تاثیری بر انتخاب نرم افزار میگذارد؟
شرط یافتن یک نرمافزار متناسب با نیازهای شما این است که ببینید کسب و کار شما چطور است و در مورد موجودی انواع مختلف نرمافزارها در بازار دقت به خرج دهید. اگر با کسب و کارتان چیزی حدود چندین میلیارد ریال در سال عایدی دارید، نرمافزار حسابداری مورد نیازتان با آن چه که یک کسب و کار با درآمد سالانه کمتر از 100 میلیون تومان نیاز دارد، فرق میکند…
راهکار مالی پایا افزار
دیدگاهتان را بنویسید